Ulla Jacobsson Design Logo

Ulla Jacobsson Design - Tidlösa, stilrena kläder

Ulla Jacobsson har arbetat med design av kläder sedan 90-talet. Modellerna är av klassiskt snitt  med fokus på enkelhet och funktion med avsikten att vara bekväma att kunna bäras oavsett kroppsform, storlek och ålder.

Den här sidan är att betrakta som ett ”skyltfönster” där vi visar ett urval av kappor,  jackor, klänningar och skjortor, i materialen bomull, linne, ull och vadmal – sydda i Hälsingland. Kläderna finns till salu i ett begränsat antal färger och storlekar som ni hittar i Boutique TIDLÖS i Vattlång, Ilsbo. Varmt välkommen att kontakta oss för att boka ett personligt besök i vår butik eller för att veta mer om våra öppettider. 

ULLA JACOBSSON DESIGN

Kappa Kajsa-Stina

Denna klassiska kappa i tjockare vadmalstyg kombinerar tidlös design med praktisk funktionalitet. Dess generösa storlek är utformad för att passa de flesta kroppsformer, fungerande lika väl i en oversized look som när den bärs mer figurnära. Perfekt för såväl höst och vår som vinter – lägg till ett varmare lager under för extra värme. Vadmalstyg, känt för sin hållbarhet och vattenavstötande egenskaper, erbjuder både komfort och långvarig användning. Det tätt vävda materialet står emot både väder och vind, vilket gör kappan till en tillförlitlig följeslagare genom säsongerna. Med ett urval av färger tillgängliga i vår butik, ger kappan dig frihet att uttrycka din personliga stil medan du håller dig varm och stilsäker.

Jacka Klara i svart - Ulla Jacobsson Design. Modell Petra Shara Stoor

ULLA JACOBSSON DESIGN

Jacka Klara

Jackan Klara är en hyllning till skandinavisk design – enkel, funktionell och tidlöst elegant. Tillverkad av ett tunnare vadmalstyg som elegant omsluter kroppen, kombinerar den stil med komfort. Idealisk som en varmare tröja eller en chic kavaj för kyligare dagar, är Klara en mångsidig favorit som lätt matchas med byxor, kjolar eller över klänningar. Med valmöjligheten mellan tryckknappar och dekorativa knappar anpassas den lätt efter personlig stil. Tillgänglig i flera färger och i en storlek som passar de flesta ger den ett personligt uttryck genom färg och form.

Jacka Klara
Jacka Klara
Ulla Jacobsson Design - Jacka Klara, modell Petra Shara Stoor
Jacka Klara

ULLA JACOBSSON DESIGN

Skjortor

Ulla ägnar sig för närvarande främst åt att skapa olika skjortor i sin ateljé i Järvsö, vilket innebär att vårt utbud av skjortor i butiken kontinuerligt förnyas och uppdateras. Välkommen till vår butik i Vattlång där du kan prova ett brett urval av skjortor i olika längder, färger, mönster och modeller för att hitta din personliga stil och favorit. Oavsett om du föredrar skjortor med en enkel design eller sådana med detaljer som knappar, erbjuder varje plagg flexibiliteten att bäras på flera sätt – antingen som en klassisk skjorta eller som en avslappnad öppen långskjorta. Skjortorna är tillverkade i en begränsad upplaga i olika färger och mönster, i material som linne, bomull eller Rami.

ULLA JACOBSSON DESIGN

Klänningar

I Boutique TIDLÖS i Vattlång hittar du även ett begränsat utbud av vackra Ulla Jacobsson Design klänningar. Dessa fina klänningar , som inte tillverkas ofta, speglar Ullas känsla för design. Samlingen klänningar innehåller olika stilar, från raka, enkla modeller till de med skärp. Varje klänning är ett unikt uttryck av stil och komfort, oavsett om du söker enkelhet eller en touch av sofistikering. I vår butik kan du prova och hitta klänningar som bäst uttrycker din personliga smak och stil.

"Mitt i den Hälsingska myllan hämtar jag min inspiration från det böljande landskapet och de blånande bergen."

- Ulla Jacobsson, designer

Kläddesigner Ulla Jacobsson

Möt designern bakom kläderna

Ulla Jacobsson har en gedigen bakgrund inom mode och design. Karriären startade redan på 60-talet via studier på Tillskärarakademin i Stocholm och jobb på NK:s Textilkammare. 

De senaste 30 åren har Ulla fokuserat på kläddesign i det egna bolaget Ulla Jacobsson Design. kläderna hon ritar och syr är enkla, tidlösa och lättburna med avsikten att nå en bred publik där man oavsett kroppsform, ålder och storlek ska kunna hitta sin modell i utbudet av modeller och plagg. 

Designverksamheten utgår idag från Ullas ateljé i Järvsö, mitt i den Hälsingska myllan, där hon hämtar inspiration från det böljande landskapet och de blånande bergen. Ullas kläder säljs i Boutique TIDLÖS i Vattlång 114, Hälsingland. Boka in ett besök i butiken för att prova kläder och hitta dina Ulla Jacobsson Design- favoriter.

Vanliga frågor

Vart kan jag köpa Ulla Jacobssons design-kläder?

Ulla Jacobsson Designkläder säljs i Boutique TIDLÖS i Vattlång 114, Ilsbo. Här säljs även Ulla Jacobsson finstickade, färggranna plagg samt ett urval av andra kläder och tidlösa ting. Välkommen att kontakta oss för att boka ditt besök eller veta mer om våra öppettider.

Kan jag beställa kläderna online?

Vi säljer enbart Ulla Jacobsson Designkläderna i vår Boutique TIDLÖS i Vattlång 114, Ilsbo. Detta för att de finns i ett antal olika storlekar och modeller och det är lättast att besöka oss och prova dom på plats för att hitta exakt det som passar dig. Så det är inte möjligt att besätta kläderna online.

Olika material och tvättråd?

Tyg ”Rödven” från Växbo Lin:
Ett exklusivt tyg som kombinerar traditionellt hantverk med modern design, vävt i Växbo utanför Bollnäs. Den högkvalitativa råvaran, europeiskt lin, ger tyget en unik glans och skönhet.
Tvättråd: Handtvätt eller maskintvätt på 30-40 grader. Använd försiktig centrifugering och undvik torktumlare.

Vadmal:
Vadmal är ett traditionellt ylletyg, känt för sin slitstyrka och vattenavstötande egenskaper, tack vare en naturlig process där tyget valkas samman. Det är perfekt för användning i allt från vardagskläder till folkdräkter, med en unik, oigenkännlig vävstruktur.
Tvättråd: Kemtvätt rekommenderas.

Rami:
Rami, eller kinagräs, är ett hållbart och skrynkelfritt material som utvinns ur en nässelväxt. Det är känt för sin ”levande” struktur och komfort mot huden, och passar utmärkt för lättskötta plagg.
Tvättråd: Handtvätt eller maskintvätt på 30-40 grader med försiktig centrifugering. Ej torktumlare.

Linne:
Linnetyg, uppskattat för sin hållbarhet och svalkande effekt, är idealiskt för en mängd plagg. Det absorberar fukt väl och är särskilt populärt i regioner med lintradition, som Hälsingland i Sverige.
Tvättråd: Handtvätt eller maskintvätt på 30-40 grader. Använd försiktig centrifugering och undvik torktumlare.

Viskos:
Viskos, framställd ur cellulosa, kombinerar skogens naturliga skönhet med textilteknik för att skapa ett tyg som är svalt, mjukt och fuktabsorberande.
Tvättråd: Handtvätt eller maskintvätt på 30-40 grader.

Bomull:
Ett hållbart och bekvämt material, känt för sin andningsförmåga och mjukhet. Bomull är idealisk för allt från vardagskläder till sängkläder, tack vare sin fuktabsorberande egenskap.

Tvättråd: Maskintvätt på 30 grader-men i vissa fall även upp till 60 grader. Lufttorkning rekommenderas för att bevara kvaliteten och minska skrynkling, även om mild torktumling är möjlig.

Vad ska jag har för storlek?

När du besöker vår Boutique TIDLÖS i Vattlång, Hälsingland, får du personlig rådgivning gällande storlekar som är tillgängliga. Du får även möjlighet att prova kläderna på plats för att hitta just de kläder som passar dig allra bäst.

Kontakta oss

Är du nyfiken på Ulla Jacobsson Designkläder?

Välkommen till Boutique TIDLÖS – där vi har till salu en unik kollektion av Ulla Jacobsson Designkläder, Ulla Jacobssons färgstarka, finstickade plagg samt en mängd andra klädesartiklar, accessoarer, hantverk mm.

Kontakta oss för att få veta öppettider eller boka en personlig shoppingupplevelse för dig och dina vänner.

Välkommen till Boutique TIDLÖS i Vattlång 114, 82991 Ilsbo, Hälsingland.

TIDLÖS - Boutique

Tidlösa vackra kläder och ting

Vattlång 114
82991 ILSBO
Nordanstig, Hälsingland

Kontakta oss för öppettider eller för att boka besök i vår butik.

Boka tid