Om Ulla Jacobsson

Plagg och accessoarer som förhöjer din garderob

Utforska Ulla Jacobssons färgglada och omfattande sortiment av finstickade kläder och accessoarer. Vår finstickade kollektion omfattar allt från caper, koftor och ponchos till finstickade sjalar.

De finstickade plaggen är tillgängliga i över 70 fantastiska kulörer för att du enkelt ska kunna anpassa dem efter din egen stil. En stor favorit är vår underbara Ella cape, som har erövrat hjärtan runt om i världen och blivit stjärnan i varje kvinnas garderob.

De finstickade tygerna skapas i Indonesien och bearbetas med omsorg i vår ateljé på Bali. Här sys plaggen av våra duktiga skräddare från landsbygden. Vår produktion är småskalig och äger rum i en varm och familjär hemmiljö, vilket ger varje plagg en genuin och personlig touch.

Historia

Historien bakom varje plagg sträcker sig tillbaka till Ulla Jacobssons gedigna bakgrund inom mode och design. Som utbildad textildesigner och inredningsarkitekt har hon format en karriär som inkluderar arbeten på företag som NK:s Textilkammare och Maurice Holland Design. Med visionen att skapa enklare och mer tillgängliga plagg grundades varumärket Ulla Jacobsson Kläder.

Det är en historia som fortsatte när Ulla och hennes familj reste till Bali för drygt 15 år sedan, där hon kom i kontakt med finstickade tyger och skickliga lokala skräddare. Denna koppling har hållits stark genom åren och har gett varje plagg en touch av kärlek och omsorg.

Idag, med ödmjukhet och hängivenhet, har vi, Petra Shara Stoor och Fredrik Fernlund, övertagit stafettpinnen för den finstickade kollektionen. Samarbetet med Ulla Jacobsson består, och vi fortsätter att dra nytta av hennes råd och insikter när vi går framåt. Hennes kreativitet och erfarenhet är fortfarande en del av varje plagg vi nu har vi vår kollektion eller nya plagg vi framöver ämnar skapa.

Tillsammans fortsätter vi att väva historien om Ulla Jacobssons finstickade plagg. Vi är nya bakom rodret, stolta över att bära vidare denna tradition och kollektion av tidlösa och färgstarka plagg.

Ulla Jacobsson själv är fortfarande aktiv som kläddesigner och skapar sina egna unika, skräddarsydda designkläder från sin ateljé mitt i den Hälsingska naturen, inspirerad av det omgivande landskapet och bergen. Hennes make, Bengt, en arkitekt och byggare, har också varit delaktig i att omvandla den lilla stugan vid älven till en gedigen gård för både boende och arbete.